top of page

Întrebări frecvente

 • Care este echipamentul necesar pentru cursul de copii sau adulți?
  Pentru cursul de înot aveţi nevoie de: - un prosop/halat - şlapi de bazin - cască de înot - ochelari de înot - costum de baie/slip
 • Care este echipamentul necesar pentru cursul de bebeluși?
  Pentru şedinţa de BB Swim aveţi nevoie de: - prosop/ halat - şlapi de bazin - cască de înot pentru părinte - costum de baie/slip - un scutec impermeabil pentru cel mic
 • Cum se desfășoară ora de BB Swim?
  La şedinţele de BB Swim participă copilul insoţit de unul din părinţi/bunici. Prezenţa părintelui este foarte importantă deoarece acesta este practic primul profesor al copilului, asigurându-i suportul emoţional de care are nevoie.
 • Cât durează o ședință de BB Swim?
  O şedinţă cuprinde 50 de minute de exerciţii de iniţiere în înot şi jocuri acvatice şi 10 minute de relaxare în care părinţii se pot balaci în voie cu copilaşii, cu scopul de a dezvolta cu aceştia o relaţie afectivă frumoasă.
 • De ce este bun înotul pentru bebeluși?
  Cercetările în acest domeniu demonstrează efectele benefice şi stimulatoare ale înotului de la o vârstă mică: Creşterea nivelului de inteligenţă. Creşterea nivelului de concentrare şi atenţie. Creşterea abilităţii de înţelegere şi a încrederii în forţele proprii. O dezvoltare superioară psiho­motorie. Întăreşte sistemul imunitar.
 • De ce este bun înotul pentru copilași?
  Cercetările în acest domeniu demonstrează efectele benefice şi stimulatoare ale înotului de la o vârstă mică: - tonifică musculatura prin antrenarea tuturor muşchilor - întăreşte imunitatea şi rezistenţă la efort,dezvoltă capacitatea de coordonare - menajează articulaţiile şi întăreşte ligamentele articulare - stimulează creşterea şi îmbunătăţeşte calitatea somnului!
 • Cum se desfăsoară o oră de Little Swim?
  La şedinţele de Little Swim participă copilul singur, părinţii vor aştepta în recepţie de unde pot urmări ora transmisă live pe TV. Deoarece la această vârstă copilaşii au nevoie de o mai mare atenţie din partea instructorului, raportul va fi întodeauna de maxim 6 copilaşi la un instructor. O şedinţă cuprinde 50 de minute de exerciţii de iniţiere în înot şi jocuri acvatice şi 10 minute de joacă pentru ca instructorii si copiii să dezvolte o relaţie afectivă frumoasă! Aclimatizarea copilului se va face treptat într­-un bazin de înot plin de jucării colorate care îi vor stârni interesul şi curiozitatea!
 • Cum se desfășoară o oră de înot pentru copii?
  - Un curs de înot cuprinde 4 sau 8 şedinţe a câte 60 de minute. - O şedinţă de înot se împarte în 50 de minute de exerciţii specifice şi 10 minute de joacă. - Cursanţii vor fi repartizaţi în grupe în funcţie de vârstă şi nivelul la care se află. - Programul dorit trebuie stabilit împreună cu secretariatul nostru, înaintea începerii cursului. - Abonamentul se va achita în avans sau în momentul începerii cursului. - Abonamentele au valabilitate o lună şi nu se pot prelungi. - Şedinţele pierdute se pot recupera în cadrul unui abonament activ.
 • Cursul de înot pentru adulți. Beneficii?
  Beneficii fizice: - Dezvoltă optim toate grupele musculare. - Măreşte capacitatea pulmonară şi stimulează ritmul cardiac. - Măreşte rata metabolismului şi stimulează circulaţia sangvină. - Dezvoltă flexibilitatea şi îmbunătăţeşte postura corporală. - Întăreşte sistemul cardio-respirator şi imunitatea. - Dezvoltă flexibilitatea şi atenuează tensiunile acumulate. - Îmbunătăţeşte postura corporală şi creşte forţa şi rezistenţa musculară. Beneficii psihice: - Reduce şi elimina treptat frica de apă. - Dezvoltă încrederea de sine. - Produce endorfine (hormonii fericirii) şi elimină efectele stresului. - Asigură relaxarea, recreerea şi detensionarea stării fizice şi mentale. - Ameliorează anxietatea şi depresia şi previne apariţia atacurilor de panică.
 • Cursul de înot pentru adulți. Obiective?
  - Învățarea tehnicilor de respirație. - Învățarea plutirii dorsale. - Învățarea metodelor de călcare a apei. - Tehnica de bază în procedeul Craul. - Tehnica de bază în procedeul Spate. - Tehnica de bază în procedeul Bras. - Tehnica de bază în procedeul Delfin. - Consolidarea celor 4 procedee de înot. - Săritura cap și întoarcerile rostogolite. - Numeroase exerciții de tehnică.
 • Înotul cu instructor personal, unu-la-unu. Detalii?"
  - Un curs de înot cuprinde 4, 8 sau mai multe şedinţe a câte 60 de minute. - O şedinţă de înot se împarte în 50 de minute de exerciţii specifice şi 10 minute de joacă. - Ora se va desfăşura împreună cu instructorul de înot, în regim unu-la-unu. - Programul dorit trebuie stabilit împreună cu instructorul, înaintea începerii cursului. - Abonamentul sau şedinţa se va achita la Recepţia Arena Aquasport în momentul începerii cursului. - Abonamentele au valabilitate o lună şi nu se pot prelungi. - Plata instructorului se va face în avans sau la finalul lunii (după efectuarea şedinţelor), în funcţie de preferinţa instructorului.
 • Cum ne înscriem la cursul de înot?
  Pentru a se inscrie la curs, parintii vor folosi una dintre variantele: telefonic sau online.
 • Unde au loc cursurile de înot?
  Cursurile de înot se desfășoară în Timișoara, în cadrul bazinului de înot Arena Aqua Sport, Grădinița 26 și Socrates Clinic.
 • Unde au loc cursurile de înot pentru bebeluși?
  Cursurile de înot pentru bebeluși au loc la Socrates Clinic, pe Calea Martirilor 1.
 • Unde au loc cursurile de înot pentru adulți?
  Cursurile de înot pentru adulți au loc la Arena Aquasport pe Calea Dorobanților 92A.
 • De la ce vârstă se poate face înscrierea?
  Deoarece teama de apă crește o data cu inaintarea in varsta, cu cat mai repede, cu atat mai bine! Specialistii spun ca un copil este capabil sa inteleaga indicatiile instructorului si sa asimileze tehnicile de baza ale inotului incepand cu varsta de 3 ani. Pentru copii sub aceasta varsta, este recomandata ora de BB Swim.
 • Nu e mai bine să îl învăț eu să înoate?
  Foarte multi parinti considera ca isi pot invata singuri copii sa inoate, insa metodele folosite nu sunt cele mai indicate iar de cele mai multe ori rezultatul final nu este cel asteptat. De aceea, cea mai buna solutie este sa lasati copilul pe mana unui instructor cu experienta in inot si in lucrul cu copii care sa ii asigure tehnica atat de esentiala in acest sport. In momentul in care copilul a invatat sa inoate, orele de inot se pot transforma intr-o activitate pentru intreaga familie, cel mic transformandu-se chiar in instructor de inot pentru mama si tata.
 • De câte ședințe are nevoie un copil pentru a învăța să înoate?
  Acest aspect depinde foarte mult de curajul, motricitatea si experientele anterioare ale copilului. Va putem oferi un raspuns dupa 3-4 sedinte de inot impreuna cu micutul dumneavoastra!
bottom of page